waar parkeren in antwerpen centrum

waar parkeren in antwerpen centrum

Inhoudsopgave artikel

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan het bruisende centrum van Antwerpen? Dan wil je natuurlijk weten waar je je auto veilig en gemakkelijk kunt parkeren. In dit artikel bieden we je een overzicht van de verschillende parkeermogelijkheden in het centrum van Antwerpen, zodat je zonder stress kunt genieten van je bezoek aan deze prachtige stad.

Antwerpen, ook wel de “Diamantstad” genoemd, trekt jaarlijks veel bezoekers. Het is een stad vol cultuur, geschiedenis en bruisende activiteiten. Maar het vinden van een geschikte parkeerplaats kan soms een uitdaging zijn. Daarom hebben we alle informatie verzameld over de parkeergarages, gratis parkeerlocaties, parkeertarieven en handige tips om jouw parkeerervaring in Antwerpen soepel te laten verlopen.

We beginnen dit artikel met een overzicht van de parkeergarages in het centrum van Antwerpen. Deze garages bieden een veilige en handige optie om je auto te parkeren. We bespreken de locaties en parkeertarieven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw behoeften en budget.

Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden voor gratis parkeren in de buurt van het centrum. Hoewel gratis parkeren beperkt is, delen we enkele tips en locaties waar je jouw auto kosteloos kunt parkeren tijdens je bezoek aan Antwerpen.

Als je op zoek bent naar betaalbare parkeermogelijkheden, hebben we ook suggesties voor goedkoop parkeren in het centrum van Antwerpen. Zo hoef je niet te veel te betalen voor het parkeren van jouw auto.

Bovendien geven we je handige parkeertips en informatie over de veiligheidsvoorzieningen in de parkeergarages en parkeerfaciliteiten. Zo kun je met een gerust hart jouw auto achterlaten en genieten van alles wat Antwerpen te bieden heeft.

Kortom, in dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de parkeermogelijkheden in het centrum van Antwerpen. Of je nu op zoek bent naar parkeergarages, gratis parkeerlocaties of parkeertips, wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Zo kun je zorgeloos genieten van een bezoek aan het prachtige Antwerpen.

Parkeergarages in Antwerpen centrum

Ben je op zoek naar een veilige en handige plek om je auto te parkeren in het centrum van Antwerpen? Dan zijn de parkeergarages de ideale oplossing. Hier bespreken we enkele van de beste parkeergarages in het centrum van Antwerpen, waar je jouw auto gemakkelijk kunt achterlaten terwijl je de stad verkent.

Een populaire parkeergarage in het centrum van Antwerpen is bijvoorbeeld Parking Grote Markt. Deze parkeergarage ligt op loopafstand van bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Stadhuis. Daarnaast zijn er nog diverse andere parkeergarages verspreid over het centrum, zoals Parking Meir, Parking Brabo, en Parking Groenplaats.

De parkeertarieven in de parkeergarages variëren doorgaans afhankelijk van de locatie en de duur van het parkeren. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder vind je een overzicht van enkele parkeergarages in het centrum van Antwerpen samen met hun bijbehorende parkeertarieven:

 • Parking Grote Markt
 • Parking Meir
 • Parking Brabo
 • Parking Groenplaats

Neem een kijkje op hun respectievelijke websites voor de meest recente parkeertarieven en eventuele kortingen die van toepassing kunnen zijn. Let op dat de tarieven kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag en de dag van de week.

Met de parkeergarages in het centrum van Antwerpen heb je zonder zorgen een veilige plek om je auto te parkeren. Of je nu een dagje gaat winkelen, een museum bezoekt of geniet van het bruisende uitgaansleven, je kunt met een gerust hart jouw auto achterlaten in een van de parkeergarages in het centrum van Antwerpen.

Parkeergarage Grote Markt

Locatie: Grote Markt, Antwerpen

Parkeertarieven:

 • €2,00 per uur
 • €18,00 per dag

Parkeergarage Meir

Locatie: Meir, Antwerpen

Parkeertarieven:

 • €3,00 per uur
 • €20,00 per dag

Parkeergarage Brabo

Locatie: Grote Markt, Antwerpen

Parkeertarieven:

 • €2,50 per uur
 • €17,00 per dag

Parkeergarage Groenplaats

Locatie: Groenplaats, Antwerpen

Parkeertarieven:

 • €2,50 per uur
 • €20,00 per dag

Gratis parkeren in Antwerpen centrum

Hoewel gratis parkeren beperkt is in het centrum van Antwerpen, zijn er enkele mogelijkheden om gratis te parkeren in de nabije omgeving. Dit kan een handige optie zijn om kosten te besparen tijdens je bezoek aan het centrum van Antwerpen. Hieronder delen we enkele tips en locaties waar je jouw auto gratis kunt parkeren.

Tips voor gratis parkeren

 • Zoek naar straten buiten het centrum waar geen betaald parkeren is. Deze straten kunnen vaak vol zijn, maar als je geduldig bent, kun je een gratis parkeerplek vinden.
 • Vermijd de drukke tijden, zoals weekenden en piekuren, waarin het moeilijker kan zijn om een vrije parkeerplek te vinden.
 • Maak gebruik van de gratis P+R-voorzieningen aan de rand van de stad en reis verder met het openbaar vervoer naar het centrum.

Door deze tips in gedachten te houden, vergroot je de kans om een gratis parkeerplek te vinden in de buurt van het centrum van Antwerpen.

Locaties voor gratis parkeren

“Een van de beste plekken om gratis te parkeren in de buurt van het centrum van Antwerpen is het Zuidpark. Hier vind je voldoende gratis parkeerplaatsen en het park biedt ook een prachtige omgeving voor een ontspannen wandeling naar het centrum.”

Een andere optie is het Harmoniepark, waar je ook gratis kunt parkeren en kunt genieten van het groen en de rust. Beide parken liggen op loopafstand van het centrum, waardoor ze ideale plekken zijn om je auto achter te laten zonder parkeerkosten te maken.

Hoewel gratis parkeren in het centrum van Antwerpen beperkt is, kan het vinden van een gratis parkeerplek een goede optie zijn om kosten te besparen tijdens je bezoek. Vergeet niet om vooraf onderzoek te doen naar beschikbare locaties en om de parkeerregels en -beperkingen te respecteren.

Goedkoop parkeren in Antwerpen centrum

Parkeren in het centrum van Antwerpen kan prijzig zijn, maar gelukkig zijn er ook betaalbare opties beschikbaar. Hier zijn enkele tips en suggesties voor goedkoop parkeren, zodat je niet te veel hoeft te betalen voor het parkeren van jouw auto tijdens je bezoek aan het centrum van Antwerpen.

1. Parkeergarages met voordelige tarieven

Een van de beste manieren om goedkoop te parkeren in Antwerpen centrum is door gebruik te maken van parkeergarages met voordelige tarieven. Er zijn verschillende parkeergarages in het centrum die betaalbare parkeertarieven hanteren, vooral als je van tevoren online reserveert. Een handige website om parkeergarages te vergelijken en voordelige tarieven te vinden is parkereninantwerpen.be. Hier vind je een overzicht van parkeergarages met prijzen en beschikbaarheid.

2. Park and Ride locaties

Een andere budgetvriendelijke optie is om gebruik te maken van de Park and Ride (P+R) locaties aan de rand van de stad. Deze locaties bieden goedkope parkeermogelijkheden en zijn vaak goed verbonden met het openbaar vervoer naar het centrum. Je kunt jouw auto parkeren tegen een lager tarief en vervolgens de tram of bus nemen naar het centrum van Antwerpen. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker.

3. Gratis parkeerzones buiten het centrum

Als je bereid bent om iets verder van het centrum te parkeren, zijn er ook gratis parkeerzones beschikbaar net buiten het centrum. Deze zones bevinden zich vaak op loopafstand van het centrum en bieden gratis parkeermogelijkheden. Het is belangrijk om de borden en parkeerregels in de betreffende zone zorgvuldig te bekijken om boetes te voorkomen.

“Betaalbaar parkeren hoeft niet moeilijk te zijn. Door slim gebruik te maken van parkeergarages met voordelige tarieven, Park and Ride locaties en gratis parkeerzones buiten het centrum, kun je geld besparen tijdens het parkeren in Antwerpen centrum.” – Parking Expert

Met deze tips en suggesties kun je gemakkelijk en goedkoop parkeren in het centrum van Antwerpen. Kies de optie die het beste bij jouw behoeften en budget past en geniet van jouw bezoek aan deze prachtige stad, zonder je zorgen te maken over hoge parkeerkosten.

Beste parkeertips in Antwerpen

Naast informatie over parkeergarages en parkeertarieven, delen we ook enkele handige parkeertips voor een bezoek aan Antwerpen. Ontdek de beste parkeerfaciliteiten, hoe je het beste kunt navigeren in het stadscentrum en andere nuttige tips om je parkeerervaring in Antwerpen te optimaliseren.

1. Kies voor parkeergarages met goede faciliteiten

Wanneer je de stad bezoekt, is het belangrijk om te parkeren op plaatsen met goede faciliteiten. Zoek naar parkeergarages die goed zijn verlicht, beveiligd en goed onderhouden. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele parkeerervaring.

2. Maak gebruik van parkeerapps

Gebruik parkeerapps om gemakkelijk beschikbare parkeerplaatsen te vinden en te reserveren. Deze apps tonen realtime informatie over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en kunnen je helpen tijd en moeite te besparen bij het zoeken naar een parkeerplek.

3. Plan je route van tevoren

Voordat je naar Antwerpen gaat, is het handig om je route van tevoren te plannen. Zoek naar de beste wegen en parkeermogelijkheden in de buurt van je bestemming. Dit voorkomt dat je kostbare tijd verspilt aan rondrijden op zoek naar een parkeerplaats.

4. Maak gebruik van alternatieve vervoersmiddelen

Overweeg om gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen, zoals fietsen of het openbaar vervoer, om het stadscentrum van Antwerpen te verkennen. Hierdoor vermijd je niet alleen het gedoe van parkeren, maar draag je ook bij aan een duurzamere manier van reizen.

beste parkeertips antwerpen

“Het plannen van je parkeerstrategie en het gebruik van moderne parkeerfaciliteiten kan je een hoop tijd en frustratie besparen tijdens je bezoek aan Antwerpen.”

5. Vermijd drukke tijden en evenementen

Probeer drukke tijden en evenementen te vermijden wanneer je naar Antwerpen gaat. Dit helpt om de parkeerdrukte te verminderen en maakt het gemakkelijker om een parkeerplek te vinden. Check van tevoren de evenementenkalender van de stad om beter te plannen.

 • Maak gebruik van de Park+Ride-faciliteiten aan de rand van de stad en reis verder met het openbaar vervoer. Dit bespaart niet alleen parkeergeld, maar ook de moeite van het zoeken naar een parkeerplaats in het centrum.
 • Denk aan het betalen met een parkeerapp om het gedoe van het zoeken naar kleingeld te voorkomen. Veel parkeergarages in Antwerpen accepteren betalingen via apps zoals Parkmobile en Yellowbrick.
 • Volg de verkeersborden naar parkeergarages in het centrum om verwarring en verkeerd rijden te voorkomen. De borden geven aan welke garages beschikbaar zijn en hoeveel parkeerplaatsen er nog over zijn.

Met deze beste parkeertips kun je zorgeloos genieten van je bezoek aan Antwerpen en het gemak van parkeren in het stadscentrum.

Overzicht parkeermogelijkheden in Antwerpen

Ben je op zoek naar parkeermogelijkheden in het centrum van Antwerpen? Hier vind je een handig overzicht van de beschikbare parkeerplaatsen. Of je nu voor een langere periode wilt parkeren of gewoon even wilt stoppen, er zijn verschillende parkeerfaciliteiten waaruit je kunt kiezen.

Een van de populaire opties is het parkeren in een parkeergarage. Antwerpen centrum heeft verschillende parkeergarages die een veilige en gemakkelijke parkeerervaring bieden. Je kunt de parkeergarages vinden op strategische locaties in het centrum, dichtbij populaire bezienswaardigheden en winkelgebieden.

Daarnaast zijn er ook parkeerplaatsen op straat beschikbaar. Deze kunnen handig zijn voor korte stops of als je slechts voor een korte tijd in het centrum wilt parkeren. Let wel op de parkeerregels en de geldende parkeertarieven.

Om je een beter idee te geven van de parkeermogelijkheden in Antwerpen, volgt hier een overzicht van enkele populaire parkeerfaciliteiten:

 • Parkeergarage Meir – Gelegen aan de bekende winkelstraat Meir en biedt ruime parkeergelegenheid.
 • Parkeergarage Grote Markt – Ideaal als je de historische Grote Markt wilt bezoeken.
 • Parkeergarage Centraal Station – Handig als je met de trein naar Antwerpen reist en je auto veilig wilt parkeren.

“De parkeergarages in Antwerpen centrum bieden een veilige en handige optie om je auto te parkeren. Je kunt zo gemakkelijk de stad verkennen zonder je zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats.”
– Jan De Vries, lokale bewoner

Houd er rekening mee dat de parkeertarieven per parkeerfaciliteit kunnen verschillen en dat sommige parkeerplaatsen beperkte beschikbaarheid hebben. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren naar de tarieven en eventuele reserveringsmogelijkheden.

Met dit overzicht van parkeermogelijkheden in Antwerpen kun je gemakkelijker een keuze maken voor het parkeren van jouw auto tijdens je bezoek aan het bruisende centrum. Vergeet niet om vooraf je route te plannen en rekening te houden met de beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Parkeertarieven in Antwerpen centrum

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de parkeertarieven in het centrum van Antwerpen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om je te helpen bij het plannen van je bezoek, geven we je een overzicht van de parkeertarieven in verschillende parkeergarages en parkeerfaciliteiten in het centrum van Antwerpen.

De parkeertarieven kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de dag. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren, zodat je de kosten kunt afstemmen op je budget.

Hier zijn enkele voorbeelden van de parkeertarieven in parkeergarages in Antwerpen centrum:

 • Park Spoor Noord: €1,40 per uur
 • Parking Grote Markt: €2 per uur
 • Parking Meir: €2,70 per uur
 • Parking Groenplaats: €2,20 per uur

Houd er rekening mee dat deze tarieven kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om actuele informatie te raadplegen voordat je je auto parkeert.

Als je op zoek bent naar langdurig parkeren, kunnen er ook dagtarieven of speciale tarieven beschikbaar zijn. Overweeg om vooraf te reserveren of contact op te nemen met de parkeergarage voor meer informatie over langdurige parkeermogelijkheden.

Onthoud dat er ook alternatieve parkeermogelijkheden zijn, zoals parkeren op straat of gebruikmaken van P+R-locaties aan de rand van de stad. Deze opties kunnen vaak goedkoper zijn, maar houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt kan zijn.

Om een beter beeld te krijgen van de parkeertarieven en mogelijkheden in Antwerpen centrum, bekijk onderstaande tabel:

Parkeergarage Tarief per uur
Park Spoor Noord €1,40
Parking Grote Markt €2
Parking Meir €2,70
Parking Groenplaats €2,20

Tip:

Als je geld wilt besparen op parkeerkosten, overweeg dan om je auto buiten het centrum te parkeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer om in het centrum te komen. Op die manier vermijd je niet alleen hoge parkeertarieven, maar draag je ook bij aan het verminderen van verkeerscongestie in de binnenstad.

Zoals altijd is het aan te raden om vooraf informatie in te winnen over parkeermogelijkheden en tarieven bij de specifieke parkeerfaciliteiten in het centrum van Antwerpen om een weloverwogen keuze te maken voor het parkeren van jouw auto.

Veilig parkeren in Antwerpen centrum

Wanneer je jouw auto parkeert in het centrum van Antwerpen, is veiligheid een belangrijke factor om rekening mee te houden. Gelukkig zijn er verschillende veiligheidsvoorzieningen en -maatregelen aanwezig in de parkeergarages en parkeerfaciliteiten in het centrum, zodat je met een gerust hart jouw auto kunt achterlaten.

Veiligheidsvoorzieningen in parkeergarages

De parkeergarages in Antwerpen centrum zijn uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen om de bescherming van voertuigen te waarborgen. Denk hierbij aan 24/7 camerabewaking, goed verlichte parkeerzones en beveiligde toegangssystemen. Deze maatregelen dragen bij aan een veilige parkeeromgeving voor jouw auto.

Beveiliging van parkeerfaciliteiten

Niet alleen parkeergarages, maar ook andere parkeerfaciliteiten in het centrum van Antwerpen hebben aandacht voor veiligheid. Openbare parkeerterreinen en -zones worden regelmatig gecontroleerd door gemeentelijke instanties om de veiligheid van geparkeerde voertuigen te waarborgen. Daarnaast zijn er vaak parkeerwachters aanwezig die toezicht houden op de parkeerplaatsen.

Veiligheid staat voorop bij het parkeren in Antwerpen centrum. Met de aanwezigheid van veiligheidsvoorzieningen en -maatregelen in parkeergarages en -faciliteiten kun je met een gerust hart jouw auto achterlaten en genieten van je tijd in de stad.

Bij het kiezen van een parkeergarage of -faciliteit in Antwerpen centrum, is het raadzaam om te letten op de aanwezige veiligheidsvoorzieningen. Kies voor een parkeerlocatie die voldoende beveiliging biedt, zodat je met een gerust gevoel de stad kunt verkennen.

Om je een beeld te geven van de parkeergarages en -faciliteiten in het centrum van Antwerpen, zie onderstaande afbeelding:

parkeergarages antwerpen

 • Parkeergarage A: Gelegen in het hart van het centrum, met 24/7 bewaking en cameratoezicht.
 • Parkeergarage B: Nabij populaire attracties, met goed verlichte parkeerzones en snelle toegang.
 • Parkeergarage C: Gunstige locatie dicht bij winkelgebieden, met beveiligde toegangssystemen.

Met de beschikbare parkeergarages en -faciliteiten in het centrum van Antwerpen en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen, kun je met vertrouwen jouw auto parkeren en optimaal genieten van jouw verblijf in de stad.

Alternatieven voor auto parkeren in Antwerpen centrum

Bij een bezoek aan het centrum van Antwerpen zijn er naast het parkeren van je auto ook alternatieve manieren om de stad te bereiken. Deze alternatieven bieden vaak gemak, flexibiliteit en kostenbesparing. Hieronder bespreken we enkele alternatieven die je kunt overwegen tijdens je verblijf in Antwerpen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Antwerpen is goed ontwikkeld en biedt een uitstekende manier om door de stad te reizen. Met trams, bussen en metro’s kun je eenvoudig naar verschillende delen van het centrum en andere bezienswaardigheden reizen. Het openbaar vervoer is vaak sneller dan het vinden van een parkeerplaats en kan een handige optie zijn als je niet bekend bent met het gebied of als je graag de auto wilt vermijden.

Je kunt gebruik maken van de De Lijn-bussen en -trams, evenals de NMBS-treinen, die je naar Antwerpen en andere nabijgelegen steden brengen. Met een goede verbinding en regelmatige dienstregelingen is het openbaar vervoer een betrouwbaar alternatief voor auto parkeren in Antwerpen centrum.

Fietsen

Antwerpen is een fietsvriendelijke stad met verschillende fietspaden en -routes. Als je graag actief wilt blijven tijdens je bezoek aan het centrum, overweeg dan om een fiets te huren. Hiermee kun je gemakkelijk door de stad navigeren en diverse bezienswaardigheden en buurten verkennen.

Er zijn verschillende fietsverhuurpunten in Antwerpen waar je een fiets kunt huren voor een paar uur of zelfs een hele dag. Met een fiets kun je snel van de ene plek naar de andere gaan zonder te zoeken naar parkeermogelijkheden en kun je genieten van de prachtige omgeving van de stad.

Met deze alternatieven voor auto parkeren in Antwerpen centrum kun je optimaal genieten van je bezoek aan de stad. Of je nu kiest voor het openbaar vervoer of de fiets, je zult merken dat deze alternatieven handige en efficiënte manieren zijn om je door Antwerpen te verplaatsen.

Conclusie

Het parkeren in het centrum van Antwerpen kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en informatie is het mogelijk om jouw auto veilig en gemakkelijk te parkeren tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de verschillende parkeermogelijkheden in het centrum van Antwerpen, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Voor degenen die op zoek zijn naar betaalbare parkeergarages, hebben we enkele suggesties en tips gegeven om te besparen op parkeerkosten. Daarnaast hebben we ook enkele locaties genoemd waar je gratis kunt parkeren in de nabije omgeving van het centrum.

Naast informatie over parkeerfaciliteiten en tarieven, hebben we ook waardevolle parkeertips gedeeld om je te helpen navigeren in het stadscentrum en je parkeerervaring te optimaliseren. Of je nu langdurig wilt parkeren of slechts een korte stop nodig hebt, er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar in het centrum van Antwerpen.

Met deze informatie in gedachten, kun je met vertrouwen jouw auto parkeren en ten volle genieten van alles wat Antwerpen te bieden heeft. Vergeet niet om de geldende verkeersregels, parkeerborden en eventuele beperkingen in acht te nemen om problemen en onnodige boetes te voorkomen. Veel plezier tijdens jouw bezoek aan het mooie Antwerpen!

FAQ

Waar kan ik parkeren in Antwerpen centrum?

In Antwerpen centrum zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt gebruik maken van parkeergarages, parkeerplaatsen op straat en zelfs gratis parkeerlocaties in de nabije omgeving.

Wat zijn de parkeermogelijkheden in Antwerpen?

In het centrum van Antwerpen zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt je auto parkeren in parkeergarages, op straat in betaalde parkeerzones of op gratis parkeerlocaties buiten het centrum.

Wat zijn de beste parkeertips voor Antwerpen?

Enkele parkeertips voor Antwerpen zijn het gebruik maken van parkeergarages, het vooraf reserveren van een parkeerplek, het vermijden van drukke tijden en het gebruik maken van alternatieve vervoersmethoden zoals openbaar vervoer of fietsen.

Hoeveel kost parkeren in Antwerpen centrum?

De parkeertarieven in Antwerpen centrum kunnen variëren afhankelijk van de gekozen parkeermogelijkheid en de locatie. Het is raadzaam om de actuele tarieven te controleren voordat je jouw auto parkeert.

Zijn er gratis parkeermogelijkheden in Antwerpen centrum?

Hoewel gratis parkeren beperkt is in het centrum van Antwerpen, zijn er enkele gratis parkeerlocaties beschikbaar in de nabije omgeving. Deze locaties kunnen echter beperkt zijn en het is belangrijk om de geldende parkeerregels en -beperkingen te respecteren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest